Bedrijfsgeschiedenis

Bedrijfs Geschiedenis

De Garnet Groep bestaat uit een aantal bedrijven opererend in de technische installatiebranche. Sinds 1994 zijn wij actief in het installeren, uitbreiden, aanpassen en onderhouden van elektrotechnische installaties. Onze projecten voeren wij uit op Curaçao, Bonaire en de bovenwindse eilanden.

 • 1995

  Oprichting Garnet Curaçao

  In januari 1995 is Garnet N.V. opricht als een familie bedrijf. Toentertijd was Garnet bevoegd om zwakstroominstallaties, elektrotechnische installaties, bliksemafleiders, storing diensten en inspectie diensten te kunnen uitvoeren.

 • 2008

  Oprichting Garnet Bonaire

  Sinds 2008 is Garnet N.V. bevoegd om ook op Bonaire werkzaamheden te kunnen verrichten.

 • 2009

  Certificering CSS2009:08

  In het jaar 2009 wordt Garnet voor het eerst gecertificeerd door de organisatie Caribbean Safety Standards. Veilig werk verrichten is onze eerste prioriteit binnen Garnet.

 • 2010

  Erkenning installateur PV-systemen

  In 2010 wordt German Isidora namens Garnet N.V. erkend door de organisatie Bureau Telecommunicatie en Post als installateur van PV-systemen.

 • 2010

  Nieuwe bedrijfsontwikkelingen

  Garnet N.V. blijft blijft zich ontwikkelen. Vanaf 2010 is het mogelijk dat Garnet installaties kan uitvoeren van Domotica en LAN-infrastructuur.

 • 2010

  Officiële dealer Berker en KNX

  Garnet werkt altijd met producten van de hoogste kwaliteit en wil dit ook overbrengen op de eilanden Curaçao en Bonaire. Sinds 2010 zijn wij de officiële dealer voor materialen van de merken "Berker" en "KNX".

 • 2011

  Erkenning leerbedrijf

  Garnet N.V. wil verantwoordelijk zijn voor haar rol in de maatschappij. Hierbij zijn we in 2011 een erkend leerbedrijf geworden waar wij schoolgaande jongeren de kans geven om meer van het vak elektrotechnische installaties te kunnen leren.

 • 2013

  Uitbreiding Garnet Energy

  Garnet zorgt ervoor om gelijke tred te houden met verschillende ontwikkelingen. Hierdoor is ontstaan de nieuwe instelling Garnet Energy waar wij gespecialiseerd zijn om te kunnen adviseren en ook installeren van duurzame energie.

 • 2013

  Certificering ISO 9001 en her certificering CSS2009:12

  Kwaliteit en veiligheid is de grootste prioriteit van Garnet. Daarom blijven wij niet alleen eraan werken om de beste kwaliteit aan te bieden in service en producten, maar ook om te zorgen dat ons werk op een veilige wijze wordt uitgevoerd. Garnet is voor het eerst ISO 9001 gecertificeerd en kreeg ook haar her certificering voor de CSS2009:12

 • 2013

  Projecteringsdeskundige brandmeldsystemen

  In 2013 is Garnet gecertificeerd om brandmeldinstallaties te kunnen verrichten conform lokale normen en wet- en regelgeving.

 • 2014

  Hertek Golddealer Curaçao en Bonaire

  Garnet is niet alleen gecertificeerd om brandmeldinstallatie te kunnen uitvoeren maar nu zijn wij ook de officiële gold dealer van het top merk "Hertek" op Curaçao en Bonaire. Hertek is bekend voor haar kwaliteit voor brandmeldinstallatie producten.

 • 2016

  Hercertificering ISI 9001 en CSS 2009:12

  Garnet blijft eraan werken om het top kwaliteit te leveren en veilig werk te verrichten. Dit doen wij met onze medewerkers, milieu en maatschappij in gedachten. Het is daarom van belang dat wij elk jaar gecertificeerd te zijn. In 2016 hebben we ons certificaat weer behaald.

Heeft u hulp nodig?

Neem contact op met ons,
we willen u graag helpen.

Bent u op zoek naar elektrotechnische oplossingen?