Domotica

Domotica

Het woord ‘Domotica’ is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van Domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Bij Domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning. Het wordt ook wel huisautomatisering genoemd en is het domein van huiselijke elektronica.

In huis worden sensoren geplaatst voor de bediening van een aantal elektronicatoepassingen in het gebouw middels een controller of computer. Al met een paar componenten kunt u uw huis of kantoor zodanig automatiseren dat het leven comfortabel en veilig wordt. Er is geen extra elektriciteitskabel nodig waardoor muren niet opengebroken hoeven te worden. Plaatsing van de bedieningselementen kan op ieder willekeurig oppervlak. Verlichting, huishoudelijke apparatuur, elektrische jaloezieën en markiezen, uw alarminstallatie, airconditioning en nog veel meer worden via een radiografische verbinding geactiveerd. Een controller geeft via een radiografisch signaal uw wens door aan één of meerdere ontvangers in huis.

Met onze moderne domotica implementatie technieken; denkt uw huis met u mee!

De oorsprong van Domotica ligt in de industriële bedrijfsautomatisering. Het werd in het begin in woonomgevingen vooral toegepast voor personen met een functiebeperking die door het gebruik van Domotica in staat werden gesteld bepaalde huiselijke taken zelfstandig uit te voeren. Inmiddels is er een tweede generatie bezig aan een opmars. De nieuwste toepassingen kunnen via een computernetwerk of internet centraal en op afstand (mobiele telefoon) worden bediend. Dit biedt enorm veel mogelijkheden om het leefcomfort te verhogen en in veel gevallen levert het een behoorlijke besparing van het energieverbruik op.

Garnet N.V. en Garnet Bonaire B.V. zijn leveranciers en installateurs van Domotica toepassingen van KNX en Berker by Hager (voorheen Berker Domotica). Wilt u weten hoe u uw leefcomfort en veiligheid kunt verhogen en tegelijkertijd op uw energie kunt besparen? Wij staan u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken. Op onze site staat een overzicht van mogelijke toepassingsgebieden van Domotica in uw woning, dan kunt u zich alvast een beeld vormen.

Heeft u hulp nodig?

Neem contact op met ons,
we willen u graag helpen.

Bent u op zoek naar een energiebesparing oplossing?