LAN- Infrastructuur

LAN- Infrastructuur

Voor het aanleggen van een LAN Infrastructuur (netwerk waarbij computer- en / of telecom-apparatuur onderling met elkaar verbonden wordt) dient er bekabeling gelegd te worden. De bekabeling kan bestaan uit koper (twisted pair), glasvezel of een combinatie daarvan. De databekabeling wordt meestal tegelijkertijd (in aparte goten of goot-compartimenten) gelegd met de elektriciteitskabels. De bekabeling dient aansluitend afgewerkt en aangesloten te worden op patch-panelen of switches in de server ruimte. Het leggen, afmonteren en aansluiten van de databekabeling wordt uitgevoerd door Garnet Groep.

Het afmonteren bestaat uit het maken van een aansluitpunt op de werkplek enerzijds en een connectie op het patch-paneel in de server ruimte anderzijds. Dat lijkt misschien een logisch verhaal, maar er komt best veel bij kijken.

Wij ontwikkelen, bouwen en implementeren de modernste en meest effectieve LAN-infrastructuur installaties in woningen, bedrijven en industrie.

De aansluitingen moeten aan beide kanten met elkaar overeenkomen, en er moet een logische volgorde aangehouden worden zodat de systeembeheerder bij ingebruikname precies weet welke aansluiting waar zit. Alle kabels worden netjes aangesloten zodat er overzicht blijft. Bij oplevering wordt er doorgaans documentatie geleverd waarop de indeling in kaart is gebracht, de zogeheten mapping.

De keuze voor koper of glasvezel is geheel afhankelijk van de afstand die de data moet overbruggen, de vereiste snelheid waarmee data verzonden en ontvangen moet worden en, niet onbelangrijk, wat er reeds voor netwerk en randapparatuur aanwezig is op locatie.

Vervanging of uitbreiding van een bestaand netwerk vergt een doordachte voorbereiding en bij nieuwbouw is het verstandig een LAN Architect plan uit te werken. Een goede voorbereiding scheelt u uiteindelijk in de kosten van uitvoering. Garnet N.V. en Garnet Bonaire B.V. kunnen u met advies en praktische tips ondersteunen bij het uitwerken van uw plannen.

Heeft u hulp nodig?

Neem contact op met ons,
we willen u graag helpen.

Bent u op zoek naar een LAN-infrastructuur installatie oplossing?